Chleb razowy jest dość ciężkostrawny, bo /oprócz kwestii dużej zawartości błonnika/ często jest produkowany na zakwasie naturalnym lub na drożdżach, co może przyczyniać się do wzdęć. Z drugiej strony, jak się tego najesz i wejdziesz do wanny, to w gratisie zaznasz jacuzzi, więc może wychodzi na plus.;-]
[...] piekarnie, ale niestety to zadkosc... są to zazwyczaj male piekarnie a nie duze typu. Mielnik. Raz kupiłem zytni z mielnika to mi sie smiac śmialo, duży wazyl 400g ;) a chleb takiej samej wielkosci, ktory wypieka moja babcia z maki zytniej na zakwasie, wazy z kilo :) pewnie maja sposoby i dodaja spulchniacze itp. ale to sie nie zmieni, bo [...]
Masło odrzuć najlepiej, chleb najlepiej razowy(a już wogóle najlepiej to na zakwasie, domowej roboty), wędlinę weź drobiową, do tego jakieś tłuszcze(polej kanapkę oliwą z oliwek, ew. olejem, czy zjedz parę orzechów włoskich)
Białko sobie delikatniej podbij do 130g, goudę wymieniaj na inne tłuszcze orzechy, awokado, olej kokosowy/ masło klarowane, tłuste mięsa ryby. Chleb owszem od czasu do czasu, chyba że masz dostęp do prawdziwego chleba na zakwasie
Ogólny zarys wygląda okay, ale za dużo kalorii Spróbuj zejść do 2000kcal, mniej białka, bo dałeś jej tyle, że kulturysta by się nie powstydził Węgli też mniej... Ten chleb to jakiś dobry czy supermarketowy? Jeśli nie ma dostępu do prawdziwego razowca na zakwasie, niech je pełnoziarnistą Wasę Do "szynki" też się można przyczepić, [...]
Dla mnie hermetycznie pakowane chleb pełnoziarniste są słabej jakości, smak nijaki, o świeżości nie wspomnę, ale cena jest atrakcyjna. Ja kupuje chleby w tesco, są zarówno pakowanie hermetycznie oraz tradycyjnie, bardzo duży wybór, skład podany na każdym oraz do piekarni chodzę gdzie mi na zamówienie pieką żytni na zakwasie zawsze
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jedzenia ziemniakó - są rewelacyjnym, tanim żródłem ww, o wysokim indeksie sytości. Tłuszcze nasycone są jak najbardziej potrzebne dla funkcjonowania układu hormonalnego, chleb tak - raz dziennie, żytni na zakwasie też jest ok. Czasem trzeba sie poświęcić, jak się chce być zdrowym - najpierw zalewasz rozpuszczalną samym mlekiem, za tydzień 3/4 [...]
Malutko kalorii jak na masę. Dieta wygląda ok. Dodaj też tłustych ryb, mięs, orzechów, awokado jesli lubisz. Chleb żytni z biedronki jest głęboko mrożony, więc polecam zamienić na taki zwykły żytni na zakwasie z piekarni :)
[...] na taki zwykły żytni na zakwasie z piekarni :) No to było do redukcji, jadłem na redukcji na razie 2400kcal i teraz dodałem 200kcal i aktualnie jest 2600kcal i nie wiem jak dalej dodawać i do jakeigo momentu stąd pytanie. Co do tego chleba, kupuje z piekarni, ale nie mogłem znaleźć na liście. Zmieniony przez - Rito w dniu 2016-10-20 20:24:01
Masz nalepki na chlebach wystarczy przeczytać skład, są dobre chleby ale kosztują też dobre pieniążki. Przykladowo u mnie za 500g chleba żytniego bez żadnych niepożądanych dodatków trzeba zapłacić powyżej 3,50. Polecam popróbować zrobić własny chleb, szczególnie te na zakwasie smakują zaj**iście a i wiesz co jesz.
Z dietą dramatu nie ma;-) Można się przyczepić grahamki - lepszy chleb zytni razowy na zakwasie. Można się przyczepić owoców z jogurtem - że białka nie ma ;-) Tyle co z jogurtu ;-) ketchup w niewielkich ilościach ujdzie, choć ma cukier w składzie - ale 40 g to chyba sporo ;-) Kwestia preferencji smakowych - jak miałabym jeśc sucha pierś z [...]
Jakie wyszło zapotrzebowanie? 3 razy dziennie odżywka białkowa? I carbo na redukcji? Jaki sens? Grahamki do wywalenia, to nie jest jakościowe pieczywo, najczęściej pszenne i barwione karmelem. Chleb żytni na zakwasie będzie ok.
może na zakwasie mokrym , przez siebie wyhodowanym , ale do suchego raczej trzeba dodać , bo chleb chyba nie urośnie ?? zresztą drożdże piekarniane to nic złego . pamiętam jak byłem mały , jak moja Mama robiła z drożdży jakąś zawiesinę i jadła je na diecie.:) Zmieniony przez - BenekGrid w dniu 2016-01-13 16:50:39
he he normalka. W większości przypadków tak jest. Niezłe jest to pieczywo pakowane fit czy jakoś tak. Ciemne, pełnoziarniste. Ja preferuję jednak chleb na naturalnym zakwasie
[...] od ochoty). Mąka z młyna nie ze sklepu, zakwas, sól i siemię lniane - starcza na 1/2 tygodnia. Po uzyskaniu pewnej wprawy jest to czynność dla mnie tak rutynowa jak mycie zębów. A i na wyjazdy zabieram zawsze ze sobą. Ostatnio wchodziłam do restauracji w dobrych hotelu i mnie zatrzymali, żartobliwie tłumacząc, ze chleba mają kilka rodzajów...
Inne orzechy. Tamten "deser" też jest słaby, bo białka nie ma - jogurt nie jest źródłem białka. Generalnie lepiej takie desery/owoce zjeść z konkretnym posiłkiem, a nie osobno. Chleb żytni razowy na zakwasie. Warzywa dorzuć, kupne musli wyrzuć. Staraj się bilansować posiłki, żeby w każdym było pełnowartościowe białko, ww i tłuszcze.